Mikä luistelukoulu?

Espoon Jäätaiturien suositussa lasten luistelukoulussa harjoitellaan leikkimielellä, mutta tosissaan luistelun perusasioita ja taitoluistelua. Luistelukouluun tullessaan ei tarvitse osata vielä luistella, muttei perusasioiden osaamisesta haittaakaan ole.

Luistelukouluryhmät harjoittelevat Leppävaaran Warrior Areena sekä Tapiolan harjoitusjäähallissa (Espoo Metro Areenan vieressä).

Luistelukouluryhmiä on alle kouluikäisille (3-6 -vuotiaille) ja koululaisille (7-vuotiaille ja sitä vanhemmille).

Luistelukoulussa on viikottain vaihtuva teema, jota sovelletaan harjoittelussa ja musiikkiluistelussa. Esimerkiksi, jos teemana on viidakko, saatetaan tehdä 'villieläinmäisiä' liukuja, askeltaa kuin norsut ja pyörähdellä apinamaisesti.

Pari kertaa vuodessa on taitodiplomisuoritusten aika. Suorituksesta saa todistuksen, josta vanhemmatkin näkevät, kuinka lapsi on edistynyt eri osa-alueilla. Tasoja on helpoimmasta ykköstasosta vaativaan seitsemänteen.

Luistelukoulun syyskausi alkaa syyskuussa ja kestää joulukuun puoliväliin. Talvikausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy maalis/huhtikuun aikana. Luistelukoulun voi aloittaa syyskuussa tai tammikuussa.

Luistelukouluun voi tulla yhdeksi kaudeksi opettelemaan perusasiat tai siitä voi muodostua harrastus useiksi vuosiksi. Koska luistelukoululaiset jaetaan eritasoisiin pienryhmiin, löytyy sieltä sopivan haastava ryhmä useaksikin luistelukaudeksi. Luistelukoulusta voivat lahjakkaat ja innostuneet edetä edistyneempiin harrastajaryhmiin, kilpaileviksi yksinluistelijoiksi tai muodostelmaluistelijoiksi.

Luistelukoulussa on useita luistelukouluohjaajia, jotka ovat entisiä yksin- tai muodostelmaluistelijoita. He ovat osallistuneet Suomen Taitoluisteluliiton ja SLU:n ohjaajakoulutuksiin. Luistelukoulun vastuuvalmentaja kaudella 2018-2019 on Nita Viiri.

Ensimmäisten luistelukouluviikkojen ajan luistelukouluaikaan on jäähallilla luistelukoulupäivystys. Luistelukoulua koskevia kysymyksiä voi esittää myös sähköpostitse (luistelukoulu@espoonjaataiturit.fi) tai soittamalla päivystysnumeroon (puh. 040 934 3037) TIISTAISIN tai TORSTAISIN kello 10-12.00.