Laura Lepistö ei osallistu kauden GP-sarjaan

28.10.2010


Laura Lepistö ei osallistu viikonloppuna käytävään GP-kilpailuun Kanadan Kingstonissa eikä 12.-14.11.luisteltavaan GP-kilpailuun Yhdysvaltojen Portlandissa. Syynä on oikean jalan kipeytynyt akillesjänne.

 

Alkusyksystä viime kevään MM-pronssimitalisti kolautti lonkkansa jäähän, joka piti hänet muutaman viikon sivussa jääharjoittelusta. Lonkkavaivasta Lepistö selvisi, mutta tauon jälkeen nopeasti alkanut kova harjoittelu kipeytti vanhan akillesjännevaivan.

Jälkimmäinen eli Yhdysvaltojen GP-kilpailu oli ohjelmassa vielä viime päiviin asti, mutta Lepistö ja hänen valmentajansa Virpi Horttana katsoivat parhaakseen antaa jalalle nyt lepoa ja siirtää kilpailukauden aloitusta myöhemmäksi. Milloin kausi päästään aloittamaan, siihen Lepistö ei vielä osaa vastata. Jalan kuntoon saaminen on nyt etusijalla.

"Kun akillesjänne alkoi oireilemaan päätimme siirtää tähtäimen suosiolla myöhemmäksi. Vaikka kisakunto on alkanut löytymään ja harjoittelu sujuukin ihan hyvin, jääharjoituksen jälkeen jalka kipeytyy kuitenkin sen verran, että halusimme puhaltaa valmentajani kanssa pelin poikki" Lepistö sanoi.

"En halua riskeerata koko kautta, vaan nyt on jalalle annettava aikaa parantua. Pidän jonkin aikaa jääharjoittelusta lepoa, mutta sen aikana lisään fysioterapiaa sekä muuta oheis- ja mielikuvaharjoittelua."

Lepistö myöntää, että GP-sarjan väliin jättäminen kirpaisee, mutta hän on jo siirtänyt katseensa ja tavoitteensa alkukevääseen, jolloin kilpaillaan tammikuussa Bernissä Euroopan mestaruuksista ja maaliskuussa Tokiossa MM-mitaleista