Pienet viihtyvät luistelukoulussa

19.2.2004
Tenavat ja Viikkotenavat ovat alle kouluikäisiä luistelukoululaisia. Nuorimmat ovat 3-vuotiaita.

Keskiviikkoiltaisin ja sunnuntaina keskipäivällä vilisee Laaksolahden jäähallin jäällä iso joukko pieniä alle kouluikäisiä luistelukoululaisia. Nuorimmat ovat kolmevuotiaita. Luistelukouluun tullessaan ei tarvitse osata luistella. Siellähän ne taidot opitaan muiden joukossa!

Jäällä on useita pienryhmiä ohjaajineen. Ohjaajat ovat entisiä kilpaluistelijoita, yksin- tai muodostelmaluistelusta. Pelkkä oma luistelutaito ei riitä. Onhan osattava opettaa pienille lapsille näitä taitoja - lapsenomaisesti. Oppiminen perustuu toistoihin, muttei tylsällä tavalla. Luistelukouluohjaajat ovatkin käyneet Taitoluisteluliiton ja SLU:n ohjaajakursseja. Muutaman kerran vuodessa on myös seuran sisäistä omaa luistelukouluohjaajakoulutusta.

Joka vuosi ihmetyttää, kuinka nopeasti lapset oppivat! Ensimmäisillä kerroilla tarvitaan tukea, mutta muutaman viikon jälkeen kaikki liikkuvat jäällä ihan omin voimin ja pääsevät itse pystyyn pyllähdysten jälkeen. Liukukin on löytynyt luistimilla tallustelun tilalle. Kevätnäytöksessä ollaankin sitten jo tähtiesiintyjiä!