Finlandia Trophy 7.-9.10.2011

15.9.2011


Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy luistellaan Vantaan Valtti Areenalla 7.-9.10.2011. Kaikissa kolmessa kilpailusarjassa (naiset, miehet, jäätanssi) nähdään niin kovatasoisia kansainvälisiä tähtiä kuin mielenkiintoisia nuoria haastajiakin. Kilpailukautensa aloittaa täällä mm. jäätanssiin olympiavoittajapari Tessa Virtue - Scott Moir. Seuramme nuorille miesluistelijoille Julian Lagukselle ja Matthias Versluisille tämä on ensimmäinen kilpailu miesten sarjassa. Finlandia Trophyn lipunmyynti on käynnissä. Osa paikoista on numeroituja ja osa numeroimattomia. Liput kannattaa ostaa ennakkoon, koska katsomo on pienehkö.

Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa 15.9.2011:

Tämän vuoden Finlandia Trophyn suurin mielenkiinto kohdistuu suomalaisluistelijoiden lisäksi jäätanssiin, sillä kilpailuun mukaan ovat ilmoittautuneet kanadalaiset olympiavoittajat Tessa Virtue-Scott Moir. Pari voitti kotiyleisönsä edessä olympiakultaa vuonna 2010 ja samana keväänä myös maailmanmestaruuden. Viime kaudella kanadalaisten oli tyytyminen vain MM-hopeaan, yhdysvaltalaisten Meryl Davisin-Charlie Whiten voittaessa Moskovassa MM-kultaa.
 
Vantaalla jäätanssikilpailusta on tulossa korkeatasoinen, sillä Virtue-Moirin haastaa viime keväänä MM-pronssia luistellut Yhdysvaltojen sisaruspari Maia Shibutani-Alex Shibutani. Suomea edustavat nuorten MM-kilpailuissa viime kaudella debytoineet  Olesia Karmi-Max Lindholm ja EM-jäilläkin nähty pari Henna Lindholm-Ossi Kanervo.
 
Naisten sarjassa Suomea edustavat Kiira Korpi, Alisa Mikonsaari, Beata Papp ja Juulia Turkkila. Suomalaiset haastaa mm. 30-vuotias Fumie Suguri, jonka parhaat tulokset on saavutettu vuonna 2006. Silloin japanilainen oli olympialaisten neljäs ja saman vuoden MM-kilpailujen hopeamitalisti.
 
Miehissä Suomea edustaa joukko nuoria lupauksia kuten ensimmäisiin aikuisten kilpailuihin osallistuvat Julian Lagus ja Matthias Versluis sekä viime kauden arvokisaedustajat Bela Papp ja Valtter Virtanen.
 
Laura Lepistö ei aloita kilpailukauttaan vielä Finlandia Trophyssa. Hyvin alkaneeseen kesäharjoitteluun tuli loppukesästä hiukan takapakkia, kun jalan hermokudos ärtyi luistimen hiertäessä sitä. Viime kaudella Lepistöä vaivannut akillesvamma ei kuitenkaan ole enää oireillut.
 
Kaikki osallistujat osoitteessa www.finlandiatrophy.com
 
Alustava aikataulu
Perjantai 7.10.
Miesten lyhytohjelma klo 17.00 - 19.35
Jäätanssin lyhyttanssi klo 19.55 - 22.00
Lauantai 8.10.
Naisten lyhytohjelma klo 15.30 - 17.45
Miesten vapaaohjelma klo 18.10 - 21.10
Sunnuntai 9.10.
Jäätanssin vapaatanssi klo 12.00 - 14.20
Naisten vapaaohjelma klo 14.40 - 17.10