Koronasulun vaikutukset EsJt:n toimintaan - VANHENTUNUT UUSIEN LINJAUSTEN JOHDOSTA

26.2.2021

Valtioneuvoston ilmoittamien koronarajoitustoimien lisäksi aluehallintovirasto on tehnyt lisää päätöksiä ja Espoon kaupunki on 26.2.2021 antanut ohjeet seuratoiminnalle. Rajoitukset tulevat voimaan jo 1.3.2021.

Koronasulku vaikuttaa käytännössä seuraavasti:

1. Yläkouluikäisten ja vanhempien jääharrastukset jäävät tauolle 1.3. alkaen. Yksityistunteja ei saada järjestää. Ryhmäkohtaisesti annetaan tietoja etätreeneistä. Myöskään ryhmätreenejä ulkona ei saada järjestää.

2. Alakouluikäiset (2008 syntyneet tai nuoremmat) jatkavat toistaiseksi treeniä normaalilla harjoitusaikataululla. Ryhmäkohtaisia ohjeita voi tulla, samoin turvaohjeita voidaan vielä täsmentää. Harjoitusaikatauluja tullaan todennäköisesti täsmentämään viikon 9 tai 10 kuluessa.

3. Siltä osin, kuin seuralla on ryhmiä, joiden luistelijoista osa on alakouluikäisiä ja osa yläkouluikäisiä, yläkouluikäiset eivät saa osallistua harjoituksiin.

4. Rajoitukset eivät koske huippu-urheilua. Maajoukkueen, nuorten maajoukkueen ja ylimmällä sarjatasolla luistelevan Lumineers -joukkueen luistelijat saavat jatkaa harjoittelua. Huippu-urheilun määritelmä ei tässä yhteydessä muutu.

5. Viikon 9 aikana selviää, mitkä Espoon jäähalleista pysyvät auki. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

Teemme aktiivista yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa edistääksemme harjoittelun avaamista myös yli 12-vuotiailla. Toivomme kaikilta seuran jäseniltä kärsivällisyyttä rajoitusten noudattamisessa. Ja ennen kaikkea toivomme, että rajoitustoimin saataisiin koronavirustilanne haltuun ja elämä mahdollisimman pian normalisoitua lasten ja nuorten osalta.