Tie menestykseen -luentosarja Espoon Jäätaitureiden seurayhteisölle

29.12.2020


Starttasimme joulukuussa asiantuntijaluentosarjan niin unelmiaan tavoitteleville luistelijoille kuin heitä tukeville vanhemmille ja valmentajille. Luentosarja jatkuu tammikuussa 5.1.2021.

Matka luistelun huipulle ei tapahdu yksinomaan jäällä. Urheilijaksi kasvu koostuu monesta osatekijästä, jotka yhdessä luovat pohjan kehitykselle ja avaavat polkua parhaisiin mahdollisiin suorituksiin. Espoon Jäätaiturit haluaa tukea huipulle tähtääviä luistelijoitaan tarjoamalla monipuolisesti tietoa ja esikuvien kokemuksia eväiksi menestyksen tielle. Starttasimme joulukuussa asiantuntijaluentosarjan niin unelmiaan tavoitteleville luistelijoille kuin heitä tukeville vanhemmille ja valmentajille. Ensimmäisillä luennoilla avattiin arviointijärjestelmää yksin- ja muodostelmaluistelussa Sari Hakolan ja Henriikka Latvan johdattelemina.

Asiantuntijaluentosarja jatkuu tammikuussa ja koreografian syntyminen ideasta ohjelmaksi on seuraavien luentojen aiheena. Tiistaina 5.1. klo 18.00 aihetta käsittelee Sari Hakola yksinluistelun näkökulmasta ja torstaina 14.1. klo 19.00 Jenni Rahko kertoo, miten ideat, teemat ja musiikki siirtyvät muodostelmaluistelujoukkueen ohjelmiin. 

Viikolla 3 perehdytään urheilijan ravitsemukseen. Ravinto- ja fysiikkavalmentaja Mia Laakso kertoo, miten monipuolisella ja riittävällä ruokavaliolla voidaan vaikuttaa merkittävästi luistelijan suorituskykyyn, kehittymiseen ja urheilu-uran kestoon. Mia toimii myös maajoukkueluistelijoiden ravintovalmentajana.

Esikuvat ovat osoitus siitä, että unelmat ovat toteutettavissa. Espoon Jäätaitureita koko historiallisen upean uransa edustanut Laura Lepistö on esimerkki siitä, miten meille tutuista Espoon jäähalleista on mahdollista nousta taitoluistelun kirkkaimpien tähtien joukkoon. Laura tulee viikolla 4 jakamaan oman tarinansa ja kertomaan, miten tie menestykseen rakentui. 

Kaikki luennot on tarkoitettu koko seurayhteisöllemme ja uusia luentoja on suunnitteilla. Linkki luentoihin on lähetetty myClubin kautta. Viikkojen 3 ja 4 luentojen tarkka ajankohta ilmoitetaan lähempänä seuran nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.