Valmentajat kansainvälisessä koulutuksessa

29.5.2018


Vippe ja Kati osallistuivat 21.5-26.5 Vierumäellä kansainväliseen ”Olympic Development Project”-koulutukseen. EsJtn luistelijoista projektiin mukaan pääsivät Linnea, Laura ja Fanny.

Viikko oli työntäyteinen sekä valmentajille, että luistelijoille. Valmentajat ja luistelijat pääsivät kuulemaan ja oppimaan huippuvalmentajien opetusmetodeja ja näkemään taitavia nuoria demoluistelijoita Venäjältä ja Japanista.

Hyppytekniikasta vastasivat Elena Buiyanova, Mie Hamada ja Marina Selitckaia. Jäätanssin huippuosaajat Shae-Lynn Bourne ja Maxim Zavozin vetivät askel- ja ilmaisutunnit. Maalla luistelijat tanssivat balettia ja modernia Irina Tagaevan johdolla. Evgenia Petrova veti oheisharjoittelua.

Paljon tuli tietoa ja pureskeltavaa, niin valmentajille kuin luistelijoillekin. Päällimmäisenä kotiin tuomisena: TEKEMISEN LAATU!  

Luistelijalle tärkeitä ovat rotaationopeus, mutta nopeus myös kaikessa muussa, vartalon ryhdikäs kannatus, ponnistusvoima, liikkeiden viimeistely ja toistomäärät. Ja valmentajan tehtävä on vaatia luistelijaa toteuttamaan nämä!

Tästä on taas hyvä jatkaa työntekoa yhteisten tavoitteiden eteen. 

 

Tsemppiä kaikille loppukauteen!

Vippe