Tiina Haimi luistelee neljättä kauttaan Disney on Ice -jääshowssa

2.1.2011

Tiina sinisenä haltiattarena
Tiina sinisenä haltiattarena
Tiina turistina Pariisissa
Tiina turistina Pariisissa

esityksessä muodostelmaluisteluakin
esityksessä muodostelmaluisteluakin
... ja useita taitavia pariluistelijoita
... ja useita taitavia pariluistelijoita
Entinen jäätaituriluistelija Tiina Haimi kiertää tänä talvena Eurooppaa Disney on Ice 100 Years of Disney -jääshown esiintyjänä.

Tiina lähti Disney on Ice -luistelijaksi heti ylioppilaslakin saatuaan. Hän viihtyy kansainvälisessä kiertävässä ryhmässä edelleenkin hyvin. Luistelijoita on noin neljäkymmentä ja muuta henkilöstöä suunnilleen saman verran. Rekvisiittaa on useampi rekkakuorma.

Kahdeksan eri DOI-showta kiertää eri puolilla maailmaa tällä kaudella, pari niistä Euroopassa. Tiina ei ole mukana Suomeen tulevassa esityksessä, vaan toisessa Eurooppaa kiertävässä: Disney on Ice 100 Years of Disney, ranskaksi Disney Sur Glace 100 ans de Magie. Ensimmäisenä jääshow-vuotenaan Tiina luisteli Princess Classics -showssa, mutta sen jälkeen vaihtoi nykyiseen esitykseen.

Kolme ensimmäistä kauttaan Tiina kiersi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Keväisin/kesäisin oli eksoottisempiakin esiintymispaikkoja, mm. Egypti, Meksiko, Puerto Rico ja Panama.

Tällä kaudella Disney on Ice 100 Years of Disney esiintyy eri puolilla Eurooppaa. Syyskaudella he kiertelivät Brittein saarilla ja Ranskassa. Joulun aika kului Dublinissa, josta show siirtyy takaisin Ranskaan. Kevätkauden esiintymispaikkoja on myös Sveitsissä, Belgiassa, Alankomaissa ja Espanjassa. Normaalirytminä on viikko yhdellä paikkakunnalla, mutta tänä talvena on edessään useita kahden kaupungin viikkoja. Joissain isoissa paikoissa he esiintyvät pidempään, kuten syyskaudella kaksi viikkoa Lontoossa ja kaksi Pariisissa.

Samana päivänä, etenkin viikonloppuisin, voi esityksiä olla kolmekin päivässä. Kukin luistelija esittää jokaisessa showssa useampaa roolia, joten nopeita vaatteiden vaihtoja riittää. Jokaisella on omat vakioroolinsa, mutta jokaisella on myös muita rooleja, joita tekee silloin tällöin. Näin esityksen taso pysyy korkeana roolien esittäjien vaihdellessakin.

Disney on Ice jääshowt ovat ja ovat olleet usean suomalaisluistelijan työpaikkoja. Jotkut kiertelevät mukana yhden kauden, toiset useita, jopa toistakymmentä vuotta. Tiinan kanssa samassa showssa on nyt toista vuotta tamperelainen Sara Valtonen. Ensimmäisenä kautenaan Tiinalla oli myös suomalaista seuraa Karoliina Helanto ja Anna Heinonen. Toisen kautensa Tiina kierteli shown ainoana suomalaisena.

Kuvat ovat Pariisista joulukuun alkupuolelta, jolloin vierailin tapaamassa tytärtäni Tiinaa. Mukavia matkakohteita ovat olleet muidenkin kausien esiintymispaikoilla tekemäni vuosittaiset vierailut.

Ulla-Maija Haimi

ps. Tiina ei ole mukana noissa kaikissa kuvissa.

pps. ranskankielinen mainosvideo