ESPOOSEEN PERUSTETTIIN URHEILUN JA LIIKUNNAN EDUNVALVONTARYHMÄ

20.10.2016

Espoolaiset seurat perustivat urheilun ja liikunnan yhteisen edunvalvontaryhmän. Ryhmän tarkoituksena on tuoda esiin keskeisiä urheilua ja liikuntaa koskevia haasteita koskien mm. harrastamisen kustannuksia, opiskelun ja urheiluharrastamisen yhdistämistä, urheilu- ja liikuntarakentamista sekä huippu-urheilun asemaa Espoossa.

Ajatus edunvalvontaryhmän perustamisesta syntyi viime tammikuussa, kun Tapiolan alueen huippu-urheiluseurat kääntyivät Espoon sivistystoimen ja liikuntapalveluiden puoleen. Metro Areenalla järjestettiin tilaisuus, johon oli kutsuttu joukko espoolaisia huippu-urheilun ja liikunnan vaikuttajia. Tilaisuudessa sovittiin alustavasti erillisestä edunvalvontaan keskittyvästä ryhmästä ja sen perustamisesta. Keskustelua on jatkettu ja sen perusteella seurojen edustajat ovat olleet yksimielisiä ryhmän tarpeellisuudesta.

 

Seurat kokoontuivat tänään Espoon liikuntapalveluiden koolle kutsumina ja valitsivat edunvalvontaryhmänsä. Ryhmä rakentuu yksilö- ja joukkueurheiluseuroista ja niiden valinnassa otettiin huomioon sekä kesä- että talvilajit ja seurojen alueellinen sijoittuminen Espoossa. Ryhmä edustaa kaikkia lajeja harrasteliikunnasta huippu-urheiluun. Ryhmä valitsi itse keskuudestaan puheenjohtajan. Puolet ryhmän jäsenistä vaihtuu vuosittain.

 

Edunvalvontaryhmän ensimmäinen kokoonpano on: Kaisa Vikkula (Olarin Voimistelijat), Kimmo Oila (Espoon Tapiot), Markus Lahtinen (FC 89), Marika Vilanen (Leppävaaran Pyrintö), Stella Backman (Pohjois-Espoon Ponsi), Emmi Eteläsalo (Espoon Pesis), Elina Wanne (Esbo Skytteförening). Ryhmä valitsi  puheenjohtajakseen Kaisa Vikkulan.

 

  • Espoolaiset urheiluseurat vaikuttavat espoolaisten perheiden hyvinvointiin. 42 000 lasta ja nuorta on mukana espoolaisten seurojen toiminnassa. Tämä tarkoittaa, että seurojen toiminta koskettaa noin sataa tuhatta espoolaista. Tavoitteena on, että seurat tekisivät yhteistyötä entistä enemmän ja avoimemmin sekä yhteisillä pelisäännöillä, sanoo uuden edunvalvontaryhmän puheenjohtaja Kaisa Vikkula.

Ryhmä kokoontuu tarvittaessa ja ryhmän asioiden valmistelusta vastaa Espoon liikuntapalvelut yhdessä ryhmän kanssa. Lisäksi ryhmä saa liikuntapalveluista apua tiedottamiseen. 

 

Lisätietoja:

Edunvalvontaryhmän puheenjohtaja Kaisa Vikkula, puh. 040 5483 554

Liikunta- ja nuorisopalveluiden johtaja Martti Merra, puh. 043 8249 583, martti.merra@espoo.fi

 

ESPOO TIEDOTTAA
18.10.2016