Suomen parhaat taitoluistelijat kilpailevat Turussa 14.-15.11.2015

12.11.2015

Turun Riennon Taitoluistelu ry järjestää SM-sarjojen 2. valintakilpailun Kupittaan jäähallissa 14.-15.11.2015. Valintakilpailussa jaetaan viimeiset paikat joulukuussa Mikkelissä pidettäviin SM-kilpailuihin. Seurastamme kilpailuun osallistuu yhdeksän luistelijaa. Kilpailusta uutisoidaan 'jäätaiturisilmin' nettisivujemme etusivun alaosassa.

STLL:

SM-seniorinaisten sarjassa mielenkiintoinen kilpailutilanne

Naisten sarjassa ollaan uuden ja mielenkiintoisen edessä Kiira Korven lopetettua kilpauransa ja annettua tietä nuoremmille haastajille. Voittoa tavoitteleekin Turussa joukko kunnianhimoisia ja lahjakkaita nuoria luistelijoita. Kilpailun kärkisijoja kilpailuista lähtevät hakemaan esimerkiksi moninkertainen arvokisaedustajamme, Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila – hänkin vasta 21-vuotias. Turkkila saa haastajakseen vielä juniori-ikäisiä lupauksia, jotka ovat ehtineet jo näyttää kyntensä kansainvälisissäkin kisoissa. Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors, joka omaa jo kattavan hyppyrepertuaarin, oli paras suomalaisnainen kansainvälisessä Finlandia Trophy -kilpailussa lokakuussa sijoittuen viidenneksi ja ylitti arvokisaedustuksiin tarvittavat pisterajat. Tapparan Taitoluistelijoiden Anni Järvenpää ihastutti alkusyksyllä junioreiden GP-sarjassa luistelemalla Espanjan osakilpailussa omat ennätyspisteensä sekä lyhytohjemassa että kokonaispisteissä. Saman seuran Jenni Saarinen, viime vuoden SM-hopeamitalisti, on ehtinyt edustaa Suomea hyvällä menestyksellä jo kolmena peräkkäisenä vuotena junioreiden MM-kilpailuissa. Samaa nuorten lupausten sukupolvea edustaa vuoden 2014 Finlandia Trophyssä neljänneksi sijoittunut, nykyisin Tuusulan Luistelijoita edustava Liubov Efimenko.

Miesten sarjassa 2 ennakkosuosikkia

Miesten kilpailun kaksi vahvinta ennakkosuosikkia ovat Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis (21) ja Lahden Taitoluistelijoiden 17-vuotias Roman Galay. Versluis teki keväällä suomalaista taitoluisteluhistoriaa hyppäämällä ensimmäisenä suomalaisluistelijana onnistuneen neloishypyn, tulpin, kilpailutilanteessa. Myös tänä vuonna seniorisarjaan siirtynyt Galay on näyttänyt osaamistaan jo tämän syksyn junioreiden GP-sarjassa luistelemalla uudet ennätyspisteensä. Parivaljakon haastaa mm. Versluisin ikätoveri, Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp, joka asuu ja harjoittelee Kanadan Vancouverissa.

Pelissä myös edustuspaikat arvokisoihin

Lisämausteensa naisten ja miesten kisaan tuo se, että SM-kilpailupaikkojen lisäksi pelissä on kevään arvokilpailujen edustuspaikat (EM-kilpailut, MM-kilpailut sekä junioreiden MM-kilpailut). Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteerien mukaan arvokisoihin valitaan luistelijat ns. Season Best -pisteiden perusteella. Tässä Turun valintakilpailussa luistelijoilla on mahdollisuus korottaa kauden parasta pistesaldoaan, mikä luo oman jännitysmomenttinsa myös niille luistelijoille, jotka ovat jo SM-kilpailupaikkansa varmistaneet.

Seniorisarjan lisäksi kilpailussa käydään juniorityttöjen ja -poikien sekä noviisipoikien kilpailu. Kilpailussa ovat mukana myös jäätanssin SM-juniorit ja SM-noviisit.

Kilpailut alkavat Kupittaalla lauantaina, jolloin luistellaan lyhytohjelmat ja jatkuvat sunnuntaina vapaaohjelmilla. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Lisätietoa kilpailusta: Tuija Paven-Ruutti, puh. 040 505 4023, tuijapavenruutti@gmail.com

Lisätietoa Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailuvalintakriteereistä sekä Season Best-tilasto ennen Turun valintakilpailua: