Prinsessasadun aika

21.4.2015


Espoon Jäätaiturit on keväästä 1987 alkaen tuonut joka kevät jäälle hienon esityksen, joka on kertonut jonkun kiehtovan tarinan luistelun keinoin. Kahden olympia-aiheisen näytöksen jälkeen tuntui siltä, että on taas kunnon sadun aika!

Käsikirjoituksen tehnyt Ulla-Maija Haimi kertoi huomanneensa, ettei jäällä ole nähty moneen vuoteen yhtään prinsessasatua. Satukirjojen selailu ei tuonut eteen mitään sopivaa satua, jota seura ei olisi vuosien mittaan esittänyt. Silloin mieleen pälkähti, miksei sellaista voisi kirjoittaa itse! Tuloksena nähdään nyt vanhanaikainen satu, joka onkin ihan uusi ja varta vasten tähän tarkoitukseen luotu.

 

Ulla-Maija on tyttärensä jääshow-uran takia vieraillut Disney on Ice -esitysten katsomossa eri puolilla maailmaa. Siellä hän on huomannut, kuinka lapset ja aikuisetkin rakastavat jäälle tuotuja prinsessasatuja, joissa on hempeän prinsessatunnelman lisäksi jännitystäkin, hieman pelottaviakin kohtauksia.

 

Jäälle tuotuun esitykseen saadaan lisäksi vauhtia ihan eri tavalla kuin tavallisella näyttämöllä. Vauhtia ja taituruutta nähdään Kolme prinsessaa -jääsadussakin, onhan mukana monta taitavaa luistelijaa, maajoukkueluistelijoitakin. Joukkokohtauksissa loistavat muodostelmaluistelujoukkueet näyttäviä kuvioineen ja yhtäaikaisine tekemisineen.

 

Sadussa prinsessat täyttävät 12 vuotta. Prinsessa Punaisen, Prinsessa Sinisen ja Prinsessa Vihreän esittäjätkin ovat suunnilleen sen ikäisiä ja jo taitavia luistelijoita, jotka ovat kilpailleet menestyksekkäästi debytanttisarjassa, joka on yksinluistelussa nuorimpien valtakunnallisesti kilpailevien sarja.

 

Jääsatu Kolme prinsessaa esitetään viikonloppuna 25.-26.4.2015 Matinkylän jäähallissa. Lauantaina on kaksi näytöstä, klo 15 ja 18. Sunnuntain näytökset ovat klo 12 ja 15. Lippuja saa ovelta. 

 

Lisätietoja: