Huippuvalmentajan osattava uudistua ja verkostoitua

7.12.2013


Taitoluistelun huippuvalmentaja, Espoon Jäätaitureiden Virpi Horttana tietää, mitä menestyvältä valmentajalta edellytetään omassa työssään.

 

”Ammattitaitoa, halua ja kykyä uudistua vaatimusten kasvaessa – sekä tinkimätöntä työntekoa”, Horttana sanoo. Lisäksi hän painottaa verkostoitumista muiden huippuammattilaisten kanssa. He voivat omalta osaltaan auttaa urheilija­–valmentaja-paria saavuttamaan tavoitteensa.

Horttana tuli Espoon Jäätaitureihin vuonna 1987. Hänen aikanaan seuran luistelijat ovat napsineet yli 90 SM- tai PM-mitalia, kolme EM-mitalia ja yhden MM-pronssin.

Menestyviä luistelijoita Horttanan mukaan usein yhdistää sekä liikunnallinen lahjakkuus että motivaatio. ”Henkisellä puolella korostuu vielä itseluottamus ja tahtotila saavuttaa oma tavoite.”

Viikon kuluttua SM-kisoissa viisi Horttanan valmennustiimin luistelijaa kilpailee junioritytöissä, miehissä ja naisissa.

Horttana uskoo, että SM-kisoista tulee jännittävä kilpailu. ”Luistelijat varmasti haluavat näyttää parastaan, onhan jaossa mm EM- ja PM-edustukset. Uskon, että EsJt järjestää hyvät ja lämminhenkiset kisat!”

 

(Tämä uutinen, kuten monta muutakin mielenkiintoista SM-kilpailuja taustoittavaa juttua löytyy SM2014-sivulta.)