25-vuotias Espoon Jäätaiturit ry

29.5.2010

Seuran perinteikäs logo
Pelkistettyä logoa käytetään nykyään enemmän
'KaPa-tyttö', joka on edelleenkin EsJT:n luistelukoulun tunnus
Tasokasta toimintaa alusta alkaen

Espoon Jäätaiturit ry:n perustava kokous oli 29.5.1985 eli tasan 25 vuotta sitten. Seura perustettiin jatkamaan Karakallion Pallon (KaPa) taitoluistelujaoksen toimintaa.

Alusta alkaen on seuran toiminnan sydän ollut tasokas luistelukoulu, josta on luistelutaidon saanut lukematon joukko seudun lapsia. Joukossa on jo monia toisen polven jäätaituriluistelukoululaisia!

Yksinluistelussa seura on ollut maamme huippuseuroja koko 25-vuotisen historiansa ajan. Ensimmäinen SM-mitali tuli jo ensimmäisellä kaudella ja SM-mitaleita on tullut joka ikisenä vuotena, 19 eri luistelijan tuomina. Upea Mitalitaulukko kertoo ennen kaikkea pitkäjänteisestä ja ammattitaitoisesta valmennustoiminnasta.

Seuran historian menestyksekkäin luistelija on Laura Lepistö, joka on saavuttanut mitaleita SM-, PM-, EM- ja MM-kilpailuista. Nyt 22-vuotiaan Lauran tullessa EsJT:n luistelukouluun 1992 oli seurakin vielä melko nuori, mutta jo menestynyt ja paljon aikaansaanut.

Seuran muodostelmaluisteluhistoria ulottuu seuramme perustamisvuotta 1985 kauemmas, Karakallion Pallon taitoluistelujaoksen aikoihin. Se järjesti Suomen ensimmäisen varsinaisen ryhmäkuviointikilpailun Laaksolahden jäähallissa 30.12.1984. KA-PA:n oma Aninka-joukkue sijoittui seitsemän joukkueen kilpailussa toiseksi Tik Tak -ohjelmallaan. Monien eri joukkueiden kautta on kuljettu nykyisiin tasokkaisiin Valley Bay -joukkueisiin.

Jokakeväiset laadukkaat jääsadut ovat olleet alusta asti tärkeä osa jäätaituritoimintaa. Laaksolahden jäähallin on muuttuminen satumaiseksi jääteatteriksi on odotettu huipennus jokaiselle kaudelle.

Seura on alkuvuosista asti kunnostautunut hyvänä taitoluistelukilpailujen järjestäjänä. Kotimaisten kilpailujen lisäksi Laaksolahdessa on järjestetty kansainvälisiä Crystal Ice of Espoo -kilpailuja. Vuosina 1989-1997 CIE-kilpailut olivat syksyisiä seniori- ja juniorikilpailuja. Tauon jälkeen kilpailu herätettiin henkiin 2004 uusimuotoisena hieman nuorempien luistelijoiden keväisenä kilpailuna ja vain joka toinen vuosi (2004, 2006, 2008, 2010).

Alkuvuosina seura järjesti myös useita kansainvälisiä ICE-leirejä.

25-vuotiasta seuraa juhlitaan syksyllä 2010!