Vuoden nuori eurooppalainen 2010: Laura Lepistö

7.5.2010

Eurooppanuoret ry on valinnut vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi tänä vuonna taitoluistelija Laura Lepistön. Valinta julkistettiin Eurooppa-päivän tilaisuudessa perjantaina 7.5. klo 10.50 Esplanadin puiston lavalla Helsingissä.

Vuoden nuori eurooppalainen 2010

Eurooppanuorten mielestä viime vuosien menestyksekkäin eurooppalainen naistaitoluistelija on oivallinen esikuva nuorille eurooppalaisille yli kansallisvaltiorajojen. 22-vuotias espoolainen Lepistö on ollut mitaleilla kolmissa perättäisissä taitoluistelun Euroopan mestaruuskisoissa. Hän myös sijoittui eurooppalaisnaisista korkeimmalle sekä Vancouverin olympialaisissa viime helmikuussa että taitoluistelun maailmanmestaruuskisoissa Torinossa kuukautta myöhemmin.

- Laura Lepistö on viime vuosina edustanut kansainvälisillä taitoluisteluareenoilla ansiokkaasti paitsi Suomea myös koko Eurooppaa. Hänestä on tullut tämän päivän eurooppalaisuutta ilmentävä esikuva nuorisolle maanosamme joka kolkassa, Eurooppanuorten puheenjohtaja Matti Niemi kommentoi valintaa.

Eurooppanuoret ry etsi kilpailullaan sellaista alle 35-vuotiasta nuorta, joka antaa positiivista kuvaa eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevuutta edistävällä tavalla.

Ehdotuksia vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi sai lähettää sekä sähköpostitse että Facebookin kautta. Aiempina vuosina vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi on valittu muun muassa Idols-voittaja Koop Arponen (2009) sekä nyrkkeilijä Eva Wahlström (2005).

'Vuoden nuori eurooppalainen' -sivu