Onnistunut Peukalo-Liisa -jääsatu

21.4.2009

Peukalo-Liisa -jääsatumme Matinkylän jäähallissa 18.-19.4.2009 onnistui erinomaisesti. Kiitos kaikille esiintyjille, tekijöille, katsojille ja talkooväelle! Jääsadun tunnelmiin voi palata ihailemalla upeita valokuvia ja vielä paremmin tilaamalla DVD:n 8.5.2009 mennessä.

Peukalo-Liisa

Jääsatumme Peukalo-Liisa onnistui erinomaisesti.  Mia Nirhamo, Sara Lindroos ja iso joukko valmentajia ja ohjaajia oli saanut käsikirjoituksen elämään jäällä todella hienosti. Satu eteni jouheasti ja pitäen yllä niin pienten kuin isojenkin katsojien mielenkiinnon. Jäällä nähtiin vauhdikasta, taitavaa ja kovin hellyyttävääkin luistelua. Kaikenkokoiset ja -taitoiset jäätaituriluistelijat toivat kukin oman tärkeän lisänsä tarinaan ja samalla oppivat taas jotain uutta esittämisestä. Me katsojat näimme jääsatua parhaimmillaan!

Hallin vaihtuminen tutusta Laaksolahdesta Matinkylään toi omat mutkansa järjestelyihin, mutta talkooväki selvisi urakasta hienosti. Joukko luistelijoiden isiä ei turhaan keikkunut korkealla yömyöhään verhoja kiinnitellen. Ne olivat tärkeä tekijä tutun satutunnelman aikaansaamisessa. Niin pukukopeissa kuin parkkipaikoillakin oli totuttua ahtaampaa, mutta huumorilla ja upealla yhteishengellä pärjättiin. Valittelua ei kuulunut!

Puvustus oli jälleen kerran loihtinut upean kokonaisuuden. Ei ole ihan pikkujuttu puvustaa näyttävästi pienellä rahalla noin 400 esiintyjää! Pukuvarastomme kätköistä oli tehty mahtavia löytöjä, joita uudistamalla saatiin taas uuden näköistä ja juuri tähän tarinaan sopivaa. Muodostelmaluistelujoukkueiden kisapuvuistakin oli saatu pienin lisukkein upeat rooliasut. Pienet yksityiskohdat viehättivät silmiä: hiirulaisten hamoset, vesilintujen keltaiset jalat ja moni muu oivallus. Puvuista voisi kertoa monta tarinaa niistäkin. Yhdet mummolan vanhat verhotkin olivat päässeet näyttävästi ja yllättävästi esille.

Jäätaituriväen kauden huipennus on nyt takana, mutta tunnelmaan pääsee valokuvia ihailemalla ja DVD:tä katsomalla (tilaukset 8.5.2009  mennessä).