Kärkisilmukilpailun 26.11.2006 tulokset korjattu

29.11.2006

Heidi Laakso
Heidi Laakso


Seuramme järjesti kärkisilmujen alueellisen kilpailun sunnuntaina 26.11.2006. Kilpailu oli tämän sarjan ensimmäinen alueemme kilpailu uudella ISU-arvioinnilla. Kilpailun jälkeen tuloksia tutkittaessa löytyi pieni virhe, joka on nyt korjattu. Kahden luistelijan sijoitus vaihtui korjattaessa.

Kärkisilmut Laaksolahdessa 26.11.2006

Järjestimme kärkisilmujen syksyn alueellisen kilpailun Laaksolahdessa sunnuntaiaamuna 26.11.2006. Tähän kilpailuun osallistui kaikkien Helsingin alueen seurojen kärkisilmut. Kilpailussa käytetään ensimmäisen kerran alueellamme ISU-arviointia silmukilpailussa.

Kilpailuun osallistui 22 tyttöä. Jäätaitureista oli mukana Heidi Laakso (s. 1995), joka oli kilpailun 10.

Kiitos kaikille kilpailujärjestelyihin osallistuneille!

Tulosten korjaus

Kilpailun tuloksissa havaittiin jälkikäteen virhe. Se on nyt korjattu. Korjauksen takia sijat 6 ja 7 vaihtuivat. Kilpailusivulta löytyvät korjatut tulokset.

ISU-arviointi on hyvä, kuten myös siihen tehty tietokonesovellus. Järjestelmä on kuitenkin virheherkkä. Tietojen syöttö niin ennen kilpailua kuin kilpailun aikanakin vaatii suurta tarkkuutta ja huolellisuutta sekä spesialistien ja tuomareiden merkintöjen oikeaa tulkintaa. Virheiden mahdollisuus on suurempi käytettäessä järjestelmän 'manuaaliversiota' kuin virallisissa SM-sarjojen kilpailuissa käytetyssä laiteversiossa.

Virheitä voi sattua ja niitä voi jopa jäädä tuloksiin kilpailun ja palkintojenjaon välissä tehdyistä tarkistuksista huolimatta. Tarkistusten takia tuloksia joudutaan odottamaan kauemmin kuin mihin vanhan 6.0-järjestelmän kilpailuissa totuttiin. Kärsivällinen odotus sitten kyllä palkitaan hyvää palautetta antavana tietona suorituksista!

Tässä kilpailussa virhe oli:

Virhe oli yhden kilpailijan ylimääräisen elementin merkitsemisessä tietojensyötössä. Ylimääräinen elementti oli hyppy-yhdistelmä. Hyppy-yhdistelmään tulee molempien (eikä vain toisen) hypyn kohdalle merkitä *, jotta koko hyppyelementti saisi sille kuuluvan pistemäärän (0,00). Piti siis syöttää 1F*+2Lo*, eikä 1F+2Lo*.