Yksinluistelijoidemme laadukkaat elementit

22.10.2006

Tälläkin kaudella kootaan yksinluistelijoidemme laadukkaat elementit tänne nettisivuille. Niitä on kertynyt melko paljon jo tässä vaiheessa kautta. Lista on entistä mielenkiintoisempi, koska entistä useampi (jo 21!) luistelijamme kilpailee uudella arvioinnilla.

Jäätaiturien laadukkaat elementit
kauden 2006-2007 kilpailuissa

Taitoluistelukilpailuissa arvostetaan kilpailuohjelmiin sisällytettyjä laadukkaita vaikeita elementtejä. Tällä kaudella jo 21 (viime kaudella vain 9) yksinluistelijajäätaituria kilpailee sarjoissa, joissa on käytössä uusi arvostelu (ISU Judging System). 'Laadukkaat elementit' -sivulle on kerätty kilpailujen tuloksista (Judges Scores) erityisen maininnan arvoiset onnistumiset elementeissä kilpailuohjelmien sisällä.

Elementtien arvostelu on samanlaista kaikissa sarjoissa, joten lista on sarjariippumaton.

Erityisen maininnan arvoisiksi on noteerattu:

  • 3- ja 4-tason (Vaikeustasoja olemassa 1-4) piruetit sekä askel- ja liukusarjat (arvokisoissakin iso osa näistä elementeistä 1- tai 2-tasoa)
  • virheettömät kaksoisakselit ja kolmoishypyt (valtaosassa hypyistä on yleensä ainakin pientä virhettä, esimerkiksi alastulossa)

Muodostelmaluistelussakin käytetään uutta arviointia, mutta siellä järjestelmä on monimutkaisempi. Katsotaan kauden mittaan, pystyisikö siltäkin puolelta kokoamaan jotain vastaavaa.