Yhteispelillä yleisöluistelussa

9.10.2006


Espoon kaupunki tarjoaa jäähalleissaan lähes päivittäin mahdollisuuksia ilmaiseen yleisöluisteluun. Jäällä on silloin paljon eri-ikäisiä ja eritasoisia luistelijoita, mutta yhteispelillä sujuu tungoksessakin luistelu.

Yleisöluisteluissa luistelusta nautiskellen

Espoon kaupungin liikuntatoimi tarjoaa syksystä kevääseen lähes päivittäin mahdollisuuden ilmaiseen yleisöluisteluun. Aikoja on Laaksolahdessa, Matinkylässä ja Espoonlahdessa.

Koska jäällä on yhtä aikaa paljon eri-ikäisiä ja eritasoisia luistelijoita, tarvitaan kaikilta toistensa huomioon ottamista. Yhteispelillä sujuu!

Pienistä luistelijoista ja heidän vanhemmistaan voi tuntua pelottavalta vauhdikkaampien ja osaavampien luistelijoiden meno jäällä. Yleisöluistelussa ei voi luistella samalla tavalla kuin oman ryhmän luisteluharjoituksissa, joissa luistelijat tuntevat toisensa ja osaavat ennakoida toistensa liikkeitä ja väistää tarvittaessa. Yleisöluistelussa luistellaan 'heikoimpien' ehdoilla.

Muista yleisöluistelijoista pelottavilta tuntuvia temppuja voivat olla niinkin yksinkertaiset asiat kuin ojennukset, taaksepäin sirklaus, vaakapiruetit, hypyt ja kavereiden kanssa muodostelmaotteessa luistelu. Noita kaikkia voi toki tehdä yleisöluistelussakin, jos siellä on vähän luistelijoita, mutta ruuhkassa ja lähellä muita luistelijoita ei.

Yleisöluistelussa eivät ole mailat, kiekot, pallot yms. sallittuja. Jäälle ei myöskään saa mennä kengät jalassa, koska kenkien mukana voi tulla hiekkaa ja kiviä, jotka ovat hyvin vaarallisia luistelijoille. Vanhempienkin on siis laitettava luistimet jalkaansa lapsiaan opettaessaan.

Hauskoja yleisöluisteluhetkiä - toiset huomioiden!