Upeatunnelmainen Finlandia Trophy

9.10.2006


Naisten kilpailun voittaja Kiira Korpi
Naisten kilpailun voittaja Kiira Korpi
Miesten kilpailun voittaja Jeremy Abbott
Miesten kilpailun voittaja Jeremy Abbott

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy 7.-8.10.2006 Tikkurilan Valtti-Areenalla oli erittäin onnistunut tapahtuma.

Finlandia Trophy 2006

Naisten sarjaan osallistui koko viime EM-kisojen kova naiskaartimme Susanna Pöykiö, Kiira Korpi ja Alisa Drei sekä Pohjoismaiden mestari Niina Laksola. Voiton vei kilpailusuorituksensa laadukkaasti, virheistä huolimatta, loppuun asti vienyt valovoimainen Kiira Korpi. Toiseksi sijoittui Susanna Pöykiö, joka loisti lyhytohjelmassa, mutta vapaaohjelmassa näkyi alkukauden haparointia. Kolmas oli Unkarin Julia Severtyen. Koko kärkinelikko, neljäntenä Alisa Drei, oli hyvin pienen piste-eron sisällä.

Miesten sarjan suomalaiset Ari-Pekka Nurmenkari ja Valtter Virtanen olivat saaneet kilpakumppaneikseen mm. kovan nuoren nelikon Venäjältä. Miesten sarjan voitti suomalaisyleisön sydämet valloittanut USA:n Jeremy Abbott, maansa juniorimestari vuodelta 2005. Kovan vastuksen antoi tasokas nelikko Venäjältä. Suomalaismiehet ilahduttivat suorituksillaan. Ari-Pekka Nurmenkari teki ehjemmän suorituksen kuin aikoihin. Valtter Virtanen yritti ilahduttavan rohkeasti kilpailussa äskettäin oppimaansa kolmoisakselia.

Tikkurilan jäähalli oli lähes täynnä molempina päivinä. Tunnelma hallissa oli aivan erinomainen. Jokaikistä kilpailusuoritusta kannustettiin voimakkaasti ja jokaisen suorituksen jälkeen (lyhytohjelmassakin!) jäälle heitettiin kukkia ja pehmoleluja. Niin yleisölle kuin kilpailijoillekin jäi hyvät muistot tästä kilpailusta.

Tulokset

Kuvia 1 (Ritti)

Kuvia 2 (umh)