Valley Bay Synchrokids

2.4.2005

Minorijoukkuetta edeltävä muodostelmaluistelun valmennusryhmämme, Pinkit, kilpailee ensi kaudella muutaman kerran pääkaupunkiseudulla Tulokas-sarjan kilpailuissa Valley Bay Synchrokids -nimellä.

Pinkit alias Valley Bay Synchrokids

Pinkkien harjoittelua tehostetaan ja tehdään entistä hauskemmaksi. Molemmat on tosiaankin mahdollista yhtä aikaa.

Ensi syksynä Pinkeille tehdään oma pieni ohjelma, jolla ryhmä osallistuu Valley Bay Synchrokids –nimellä muutamaan Tulokas-sarjan kilpailuun pääkaupunkiseudulla.

Tulokas-sarjassa kilpailee erilaisia aloittelevia muodostelmaluistelujoukkueita. Osa on hieman isompien harrastajien joukkueita, osa pinkkien kaltaisia minorisarjan joukkuetta edeltäviä ryhmiä. Sarjan kilpailuissa on tärkeintä kilpailemisen opettelu ja ohjelman tekeminen yleisön edessä. Tavoitteena on hyvin sujunut ohjelma – ei niinkään sijoitus kilpailussa. Joukkueiden kilpailusuoritukset arvioidaan yleensä tähtiarvostelulla eikä joukkueita aina edes laiteta paremmuusjärjestykseen. Palkitsemisperusteita voi olla monenlaisia.

Ryhmää kasvatetaan hieman, 20 luistelijaan. Se on ohjelmantekoon sopiva määrä. Kilpailuissa ei kukaan ole varaluistelija, vaan kaikki pääsevät joka kerta tekemään ohjelmaa.

Harjoittelua tehostetaan ja oman ohjelman avulla tavoitteellistetaan. Jääharjoitusmäärää ei ole tarkoitus nostaa nykyisestä kolmesta viikottaisesta kerrasta. Ryhmälle yritetään järjestää viikottain peruskauden aikana mahdollisuus luistella kerran yksinään koko jäällä, jotta se voi harjoitella ohjelmaansa. Muilla jäillä keskitytään enemmän luistelutaitojen kehittämiseen ja muodostelmaluisteluelementtien harjoitteluun.

Toinen viikottainen oheisharjoittelukerta on myös tavoitteena – baletin avulla kehonhallintaa ja ilmaisua opetellen.

Ensi kauden harjoitteluaikoja ei vielä tiedetä. Emmehän tiedä vielä seuramme harjoitusvuorojakaan jäähalleissa ja oheisharjoitustiloissa. Pinkit jatkavat harjoittelua huhti-toukokuun ja aloittavat sen taas elokuussa koulujen alkamisviikolla. Näillä kevään ja kesän jäillä ei vielä harjoitella ’koko jäällä’ eikä tehdä vielä kilpailuohjelmaa. Ensin keskitytään ohjelmassa tarvittavien taitojen opetteluun.

Kaikki edellä mainittu aiheuttaa luistelijoille lisäkustannuksia, mutta ne yritetään pitää kurissa. Tässähän vasta harjoitellaan muodostelmaluistelua eikä ole tarkoituksenmukaista tehdä kaikkea samoin kuin ’oikeat joukkueet’:

  • kilpailemiseen vaaditaan edullisin lisensseistä, H-lisenssi (tällä kaudella 50 euroa)
  • ei kilpailumatkakuluja, koska kilpaillaan vain pääkaupunkiseudulla
  • pukuhankinnat ja kustannukset pidetään maltillisina (esim. harjoituspuku jollain kimaltelevalla ’lisukkeella’ voi olla myös kilpailupuku)
  • harjoittelun tehostaminen nostaa luistelumaksua (mutta ryhmän koon kasvattaminen taas maltillistaa nousua)

Useimmat luistelijat viipyvät Pinkki alias Valley Bay Synchrokids –ryhmässä kaksi kautta ennen siirtymistään minorijoukkueeseemme (Valley Bay Synchronettes). Aivan kaikista ei koskaan tule minoreita, mutta jo pelkät pinkkivuodet antavat kivan kokemuksen muodostelmaluistelusta.

Osa pinkkiryhmässä jo luistelleista jatkaa siinä ensi kaudellakin. Ryhmää täydennetään lähinnä Taitureista ja Roosista siirtyvillä luistelijoilla. Erillistä pinkkitestiä ei järjestetä tänä vuonna.