Laura Lepistö ISU Junior GP -kilpailussa Romaniassa

16.10.2004

Laura ehti esiintymään Finlandia Gaalaan ennen Romaniaan lähtöään
Laura ehti esiintymään Finlandia Gaalaan ennen Romaniaan lähtöään

Yhden ISU Junior Grand Prix -osakilpailun aiemmin voittanut Laura Lepistö oli 9. sarjan erittäin jännittävässä viimeisessä osakilpailussa Romaniassa 12.-17.10. Hänen keräämänsä GP-pisteet oikeuttivat 13. sijaan tässä maailmanlaajuisessa sarjassa. Juuri Lauran edellä eli 12. on toinen suomalainen, Kiira Korpi.

Viimeisessä osakilpailussa ratkesi lopullisesti, ketkä kaikki junioritytöt, -pojat, -pariluisteluparit ja -jäätanssiparit nähdään ISU Junior Grand Prix Finalissa Helsingissä 2.-5.12. Loppukilpailussa kohtaavat jokaisen lajin kahdeksan parasta. Yksi suomalaisluistelija pääsee mukaan ns. 'villillä kortilla' yhdeksäntenä kilpailijana, koska ketään suomalaista ole missään sarjassa kahdeksen eniten GP-pisteitä keränneiden joukossa.

Suomesta viimeiseen osakilpailuun osallistuivat seuramme Laura Lepistö ja turkulainen Tommi Piiroinen. Kilpailu oli molemmille toinen osakilpailu tällä kaudella. ISU Junior GP-sarjassa saa sama luistelija osallistua vain korkeintaan kahteen osakilpailuun. (Sarjasta ja sen jäätaituriosallistujista)

Tyttöjen pistetilanne kaikkien kahdeksan alkukilpailun jälkeen on suomalaisittain hieno: tamperelainen Kiira Korpi oli sarjassa 12. kerättyään 20 pistettä ja yhteistuloksen 230.80 (kahdesta osakilpailusta, joista jälkimmäisen voitti).  Laura Lepistö oli sarjassa 13. kerättyään kahdesta osakilpailusta (joista aiemman voitti) 17 pistettä yhteistuloksella 228.58.

Harghita Cup, ISU Junior Grand Prix, Miercurea Ciuc, Romania, 12.-17.10.2004

Romania kilpailun aikataulu- ja tulossivu näkee tämän viimeisen osakilpailun tulokset. Tyttöjen lyhytohjelmat luisteltiin torstaina 14.10. Laura on lyhytohjelman jälkeen 10. Tuloksista näkee, että hän on kaatunut yhden hypyn ja siitähän tässä uudessa arvostelujärjestelmässä verotetaan aika lailla.  Lauantaina 16.10. luistellussa vapaaohjelmakilpailussa Laura oli 7. ja koko kilpailussa 9. kerättyään 107.87 pistettä. Tyttöjen sarjaan osallistuu 30 kilpailijaa 23 maasta. Poikien sarjassa Tommi Piiroinen oli 14.