Crystal Ice of Espoo 2004

4.4.2004

Kansainvälinen tyttöjen taitoluistelukilpailumme Laaksolahden jäähallissa 3.-4.4.2004 onnistui erinomaisesti. Espoon Jäätaiturien omat luistelijat ottivat hopeaa joka sarjassa: junioreissa Laura Lepistö, noviiseissa Sissi Keränen ja debseissä Jutta Järvinen.

3.-4.4.2004 järjestimme Laaksolahti Arenalla monen vuoden tauon jälkeen, uudessa muodossa, kansainvälisen taitoluistelukilpailumme Crystal Ice of Espoo. Kilpailu oli nyt siirretty kevääseen ja kilpailusarjoina on juniori-, noviisi- ja debytanttitytöt.

Kilpailuun osallistui 31 ulkomaalaista luistelijaa: 9 USA:sta, 2 Englannista, 18 Ruotsista ja 2 Venäjältä. Osallistujia oli yhteensä lopulta 63.

Juniorityttöjen voiton vei USA:n Emily Hughes (joka on olympiavoittaja Sarah Hughesin pikkusisko). Hänelle antoivat hyvän vastuksen suomalaiset maajoukkueluistelijat ja vapaaohjelmassa kirineet Tatiana Mishinan ja Alexander Mishinin valmentamat nuoret venäläiset hyppytaiturit. Hopeaa otti oman seuramme luistelija Laura Lepistö ja pronssille nousi Venäjän Katarina Gerboldt. Etukäteen koviksi arvellut ruotsalaiset epäonnistuivat hypyissään, kuten myös juniorityttöjen Suomen mestari Kiira Korpi, joka oli tällä kertaa kuudes. Kahdelle jäätaituritytölle, 19. sijoittuneelle Tiina Haimille ja 20. sijoittuneelle Sonja Sulkavalle tämä oli ensimmäinen juniorikilpailu.

Noviiseissakin voitto meni tiukan kilpailun jälkeen Yhdysvaltoihin. Sen otti tasaisen varma Alyssa Greger. Hopeasijalla oli oman seuramme Sissi Keränen. Pronssin otti USA:n Stephanie Sprayregen. Oman seuramme Tuuli Nikoskinen voitti vapaaohjelmaosuuden, muttei se ihan riittänyt mitaleille nousuun. Tuuli oli neljäs. Sarjan kolmas jäätaituri, Hanna Halme oli hienosti kuudes.

Debs-sarjassa käytiin vain vapaaohjelmakilpailu. Sarjan voitti Helsingin Luistelijoiden Nita Viiri. Toisen sijan jakoivat seuramme Jutta Järvinen ja Espoon Taitoluisteluklubin Jenni Vähämaa. Neljänneksi sijoittui Ison Britannian energinen Yuen Tung Chiu, jolla on suomalainen valmentaja. Sarjan toinen jäätaituriedustaja, 7. sijoittunut Nea Lempinen jätti taakseen mm. kaikki sarjassa luistelleet amerikkalaiset ja ruotsalaiset.

Kilpailun tulokset.

Kiitos kaikille kilpailujärjestelyihin osallistuneille!

Uutinen amerikkalaistytön kilpailumatkasta