Tiina Haimi jäätaituriopein kuusi vuotta jääshowssa

28.7.2013
(kuvat: Ulla-Maija Haimi)
(kuvat: Ulla-Maija Haimi)

Kun jäätaituriluistelija Tiina Haimi aloitti Disney on Ice -jääshowssa kesällä 2007, oli helppo arvata, että esiintyminen vie mennessään eikä pesti jää yhteen kauteen. Nyt, kuuden vuoden, neljän eri shown, kuuden maanosan, 36 maan, lukuisien kaupunkien ja lukemattomien näytösten jälkeen on aika uusien haasteiden, kotimaassa.

Tiina on esittänyt useita erilaisia, isoja ja pieniä, vakituisia ja satunnaisia rooleja neljässä eri Disney on Ice -jääshowssa. Iso osa tarvittavaa ammattitaitoa onkin ollut kyky omaksua eri rooleja ja esittää useampaa roolia yhdessä näytöksessä. Vakioroolien lisäksi on ollut tarvetta hypätä joskus hyvinkin pienellä varoitusajalla rooliin, jota ei ole tehnyt moneen viikkoon, välillä jopa miesluistelijan tilalle.

Kuuden vuoden aikana maailma on tullut hänelle tutuksi ja kaveripiiri hyvin kansainväliseksi. Työkielenä oli englanti, mutta muustakin kielitaidosta oli hyötyä ja iloa, suomestakin, kun Prinsessat ja Sankarit esitettiin täällä.

Tiinan jääshowura alkoi heinäkuussa 2007 Kairossa Egyptissä ja viimeinen esiintymispaikka oli Australian Perth heinäkuussa 2013. Väliin mahtui laajaa kiertelyä Yhdysvalloissa, muuallakin Amerikan mantereella, useimmissa Euroopan maissa sekä viimeisenä vuotena Japanissa, muualla Aasiassa sekä Australiassa.

Toistakymmentä vuotta yksinluistelijana hyvässä valmennuksessa Espoon Jäätaitureissa ja esiintymiset seuran omissa kevätnäytöksissä antoivat hyvän pohjan jääshowuralle.

Nyt on aika opiskelun ja muiden uusien haasteiden!