Tarina

Seikkailu Sotshissa

Käsikirjoitus: Mia Nirhamo

Vuosi 2014 on talvilajien olympiavuosi. Espoon Jäätaiturit haluaa osallistua tähän suureen urheilujuhlaan ja järjestää oman talviurheilukilpailunsa perinteisessä kevätnäytöksessään.
 

1. LÄHTÖ

Muistattehan Annan, luistelijatähtemme ja hänen valmentajansa viime keväältä? Anna kuuluu Suomen maajoukkueeseen, joka on valmiina lähtemään suuriin talvikisoihin Sotshiin Venäjälle. Lentoemännät ovat valmiina auttamaan matkustajat koneeseen, kunhan vielä lentokapteeni saapuu paikalle.  Urheilijoiden noustessa koneeseen paikalle juoksee vielä viimeinen innokas kisaturisti, joka ei ole kukaan muu kuin vanha tuttumme, Espoon Jäätaiturien oma hallimestari. Onneksi hänkin ehtii mukaan kannustamaan Annaa. Lentokone lähtee kiihdyttäen matkaan.
 

2. AVAJAISET

Avajaisten ensimmäinen esitys on nukketanssi, jonka jälkeen esiintyvät upeat akrobaatit ja muodostelmaluistelijat. Eri maiden joukkueet marssivat juhlallisina avajaisissa, Suomen joukkue muiden muassa. Kisamaskotit vilahtelevat urheilijoiden seassa. Kilpailut avataan sytyttämällä suuri tuli. Suomen Anna saa yllättäen olla tulen sytyttäjänä. Hallimestarista tämä kaikki on hyvin jännittävää.
 

3. URHEILUJUHLAN TUNTUA

Kilpailujen toimitsijoilla on kiirettä. Mediaväki raportoi urheilutapahtumasta monin eri tavoin. Pitkän matkan hiihtäjät lähetetään matkaan. Pujottelukilpailun keskeyttää voimakas lumisade.
 

4. TÄYDESSÄ VAUHDISSA

TV-uutisissa kerrotaan kisojen kuulumisia. Kisakaupungissa tapahtuu: taitoluistelijoiden kuuden minuutin verryttely on juuri käynnissä. Kisamaskotit viihdyttävät yleisöä. Pitkän matkan hiihtäjät ovat edelleen matkalla. Freestyle -laskijoiden huimat temput saavat katsojat haukkomaan henkeään. Kelkkailijoiden vauhti on hurja. Ja mitä tapahtuu curling-areenalla?
 

5. SUURI FINAALI

Suomalaiset saavat nyt jännittää. Vuorossa on Suomen Anna taitoluisteluareenalla. Annan valmentaja nauttii tunnelmasta niin, että vaipuu hetkeksi omiin kisamuistoihinsa. Naisten mäkihyppy on ensimmäistä kertaa suurten talvikisojen ohjelmassa, mukana on monenlaista osanottajaa. Jääkiekossa pelataan finaaliottelua, kuinkahan siinä käy?
Kilpailut päättyvät aina palkintojenjakoseremoniaan, niin näissäkin kisoissa. Onnelliset urheilijat ja kaikki mukana olleet kokoontuvat kisojen päättäjäisiin. On kiitosten aika!